Testimonials

“If two similary-trained athletes meet in competition and one has a better trained visual system, the athlete with the enhanched visual system will perform better.”

United States Air Force Academy optometry today 2006

“Vooral in de laatste twee decennia heeft sportwetenschappelijk onderzoek aangetoond dat prestaties niet alleen worden bepaald door techniek van de beweging, maar ook door kwaliteit van waarneming”

Geert Savelsbergh hoogleraar bewegingswetenschappen VU Amsterdam

“Het High Performance SportsVision programma van ZIEN is een echte Eye-opener voor mij en mijn staf geweest. We trainen spieren, techniek, snelheid en conditie, maar het visuele systeem is zeker zo belangrijk. Hier valt nog veel winst voor de sporter te halen!”

Don de Winter hoofd sportarts Medisch Centrum Haaglanden en voorzitter verenigingen voor sportartsen

“Via een bevriende trainer kwam ik in contact met het SportsVision-programma van Richard Hoctin Boes. Op de trainersdag van onze tennisorganisatie RG sports gaf hij een presentatie en dat was voor onze trainers een ‘eye-opener’, om maar even in de taal van Richard te spreken. Wij zijn blij met de samenwerking, want zijn manier van werken, professionaliteit en zijn ervaring op sportgebied passen prima bij ons bedrijf. RG sports is ervan overtuigd dat Richard onze spelers verder kan helpen.”

Erik Zorn manager RG sports

“Bij het tennissen leek het al vanaf zo’n week of drie na de eerste oefeningen, dat ik niet meer zulke rare missers sloeg als ervoor.”

Nora Blom wereldkampioen 2011, veteranentennis

“Om een (top)sportprestatie te kunnen leveren is goed zien van groot belang. Ik heb gemerkt dat goed zien is niet alleen een gezichtsvermogen van 100% is, maar dat ook een goede samenwerking tussen beide ogen heel belangrijk is.”

Maarten-Jan Plaisier tennisser, 23 jaar

“Het belang van het zien wordt door veel tennissers onderschat, terwijl dit wellicht de belangrijkste voorwaarde is. Een goede inschatting en reactie maakt het verschil tussen winst en verlies. Zien sportsvision centrum is een goede ondersteuning voor mij en de ontwikkeling van mijn spelers.”

Michiel Schapers voormalig nr.1 (1982 t/m 1988) Nederlands proftennis, eigenaar International Tenniscoaching

“I’ve noticed a change in my game. I can actually see the spin of the ball, wich helps me anticipate where it’s heading and makes my shots and passes more precise”

Heather O’Reilly US Soccer Women’s National team