SportsVision programma

Het ZIEN HPST programma is opgebouwd uit 2 delen:

Basis-programma
Gericht op het verbeteren van de visuele “hardware” via een verscheidenheid aan oefeningen, die ervoor zorgen dat de verwerkingssnelheid en functie verbeteren.

Master-programma
Gericht op verdieping en het verbeteren van de visuele “software”. Deze master heeft tot doel het verbeteren van het vermogen om te presteren onder maximale wedstrijd- en tijdsdruk. Verder de visuele vaardigheden en bewustwording (perceptie en cognitieve reactie) van de sporter maximaal te verbeteren. Daarnaast zal de concentratie en mentale focus verbeteren.

Beide trainingsprogramma’s hebben een logische opbouw, waarbij veel aandacht besteed wordt aan de integratie van de reeds aanwezige (verworven) vaardigheden.

Ons uiteindelijke doel is om onze sporters op een superieure manier te laten presteren, van aanvang tot het einde van de wedstrijd.

“Het High Performance SportsVision programma van ZIEN is een echte Eye-opener voor mij en mijn staf geweest. We trainen spieren, techniek, snelheid en conditie, maar het visuele systeem is zeker zo belangrijk. Hier valt nog veel winst voor de sporter te halen!”

Don de winter; hoofd sportarts Medisch Centrum Haaglanden en voorzitter verenigingen voor sportartsen